نقد و بررسی بازی اندرویدی ایرانی “بیباک و افسانه کهن"

بازی «بیباک و افسانه کهن» ساخته تیم مونومنت استودیو یکی از اتفاق های خوب گیم ایران در زمینه بازی های موبایل است.
کد خبر: ۷۷۵۲۷۳
نقد و بررسی بازی اندرویدی ایرانی “بیباک و افسانه کهن"

به گزارش جام جم کلیک: با وجود اینکه روند کلی پیشرفت عرصه بازی ایران بسیار کند است، اما اتفاقات خیلی خوبی برای هنر و صنعت گیم ایران (که به سختی عنوان “هنر و صنعت” را یدک می کشد) در بخش بازی های موبایل در حال رخ دادن است. در دو – سه سال اخیر پیشرفت بازی سازی در این عرصه سرعت خوبی داشته و در مقاطع مختلف زمانی شاهد عناوینی قابل قبول و در خور تحسین هستیم.

بازی «بیباک و افسانه کهن» ساخته تیم مونومنت استودیو یکی از اتفاق های خوب گیم ایران در زمینه بازی های موبایل است. یک تیم دو نفره خوش ذوق دست به ساخت عنوانی سرگرم کننده و تشکیل شده از چند سبک زده اند که از روایت خوبی هم بهره می برد. داستان از جایی شروع می شود که “عقاب” که در واقع ضد قهرمان بازی است، همسر شخصیت اصلی بازی یعنی “بیباک” را می دزدد. پس از آن شما باید با شخصیت اصلی همراه شوید تا با حل پازل ها و انجام مراحل مختلف، آن هم در سبک های متفاوت، یک به یک گره های داستان را باز کنید. در فاز اولیه روایت، بازی فلاش بکی به گذشته می زند تا ما را با اتفاقات گذشته و شخصیت های داستان آشنا کند.

من پیش از این نیز دمویی از این بازی را انجام داده بودم که شامل یکی از مراحل نسخه کامل بازی بود. با انتشار نسخه کامل تصورم این بود که با یک بازی سرگرم کننده و آرکید و بدون توجه آنچنانی به داستان روبرو باشم، اما در نسخه کامل متوجه شدم که اعضای مونومنت از آن زمان تا کنون (که تقریبا یک و نیم سالی می گذرد) جهش قابل توجهی داشته اند. اگر نخواهم اغراق کنم، می توانم بگویم که تیم سازنده در روایت داستان کاملا حساب شده و بدون نقص عمل کرده است.

داستان بازی همگام با روند بازی است. و این یعنی داستان را تنها در میان پرده ها حس نمی کنید. بلکه در تک تک لحظات روند بازی آن را احساس می کنید و می دانید که هدف شما به سرانجام رساندن داستان است. داستان اصلا پیچیده نیست، اما زمانیکه تیم سازنده در روایت آن موفق عمل کند، مطمئنا لذت بخش نیز خواهد بود. البته این نکته را نیز باید یاد آور شد که اگرچه بطور کلی تیم سازنده در روایت داستان موفق عمل کرده اما در پایان بندی آن چندان حوصله به خرج نداده و شاهد یک پایان نه چندان دلچسب هستیم.

تشخیص سبک بازی چندان آسان نیست. پیش تر هم گفته شد که بازی از چند سبک ساخته شده است. اما حل پازل ها و گشت و گذار در محیط، درصد زیادی از گیم پلی را تشکیل می دهد. با وجود اینکه مراحل گشت و گذار در محیط ممکن است تکراری به نظر برسند، تیم سازنده در ارائه یک گیم پلی مورد قبول و سرگرم کننده نیز موفق عمل کرده است. در همان مراحل گشت و گذار نیز تیم سازنده تلاش داشته تا گیمر را به چالش بکشاند و معمولا یک یا دو آیتم پیدا می شود که برای پیدا کردن آنها وقت زیادی را صرف کنید. بخش دیگر گیم پلی را تعقیب و گریز تشکیل می دهد که بطور کلی خوب کار شده است.

بازی از نظر هنری ما را فریب می دهد. چرا که یک داستان نه چندان شاد را با یک گرافیک شاد برای ما روایت می کند. از نظر فنی و هنری ایراد چندانی نمی توان به گرافیک بازی گرفت و باید گفت تیم سازنده در بخش هنری و گرافیک نیز بی نقص عمل کرده است. مؤید این حرف نیز دریافت جایزه “طراحی بازی برتر” توسط این بازی از اولین جشنواره بازیهای مستقل ایران است. در انتخاب موسیقی نیز تیم سازنده می توانست هوشمندانه تر عمل کند و موسیقی را هماهنگ تر با جریان بازی (به خصوص در مراحلی که شامل تعقیب و گریز هستند) انتخاب کند. البته به جای آن در صداگذاری تیم سازنده خوب عمل کرده و از المان های صوتی مختلف بهره برده است که لذت بیشتر از صداگذاری، استفاده از هندزفری را می طلبد.

در آخر باید گفت این بازی توانسته با ارائه یک داستان خوب، طراحی معقول گیم پلی و هنرمندی در بخش گرافیک، لحظات لذت بخشی را برای مخاطب خود به ارمغان آورد. اگر از نقص های ریز بازی چون سنخیت نداشتن چند المان با هم چشم پوشی کنیم، می توانیم بگوییم که با بازی استانداردی رو برو هستیم. شاید این عنوان ایده چندان خاصی نداشته باشد، اما سرگرم کننده بودن و ارزش انجام آن غیر قابل انکار است. برای خرید و دانلود این بازی می توانید به کافه بازار مراجعه کنید.

دریافت بازی بیباک و افسانه کهن از کافه بازار

منبع: دیجی‌نویس

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها